Planering av uteområdet ditt

22 april 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Planering av uteområdet ditt

Sommersesongen er en utmerket tid for deg som ønsker å tilrettelegge for et lekkert uteområde. Det finnes utallige løsninger tilgjengelig for deg som er ute etter inspirasjon. Derimot er det viktig at du forbereder deg godt på forhånd. For at uteområdet ditt skal bli vellykket bør derfor grunnarbeidet være godt gjennomført.

Dersom du har problemer med at terrenget er kupert vil du gjerne ha behov for planering på tomten. Du kan deretter begynne på arbeidet med å legge terrassegulv eller plen. Dette vil danne et flott grunnlag om du er på jakt etter et stilfullt uterom.

Det kan være en god ide å fylle i groper og lignende før du legger det første laget med terrasseulv. For at denne jobben skal bli tilfredsstillende utført bør du ta kontakt med et knuseverk i Vannylven, eller tilsvarende. Ved å be om et tilbud på jobben vil du med en gang få en oversikt over budsjettet. 

Bygg din egen pergola

Det er mange av oss som gjerne skulle likt å tilbringe sommeren i hagen i egen pergola. En pergola kan innredes med lekkert eksteriør som gjør den til en smakfull terrasse, som skjermer for vær og vind. Pergolaen beskytter mot kulde og fukt nesten like godt som en vinterhage.

Det finnes et godt utvalg av tak og veggløsninger som du kan benytte deg av om du ønsker dette. I sommermånedene kan du benytte en takløsning som effektivt beskytter mot de sterke solstrålene. I tillegg kan du benytte deg av flotte lyselementer som vil gi den rette stemningen på kveldstid.

Ved å bygge en pergola ved bruk av glassvegger vil du få utbytte av naturlige lysforhold. Mange velger derfor å mikse materialer for å få den beste effekten. Før du begynner byggingen av pergolaen eller uteområdet ditt er det derimot  nødvendig med et godt grunnarbeid, som eksempelvis planering og singel.

Flere nyheter