Trenger du ortopediske hjelpemidler?

26 mars 2020
Johanne Hansen
Trenger du ortopediske hjelpemidler?

Mange mennesker er avhengige av ortopediske hjelpemidler for å få hverdagen til å forløpe som normalt. Er du kanskje en av dem? Her kan du lese mer om ortopediske hjelpemidler, og hvordan du kan finne høykvalitets ortopediske hjelpemidler til ulike behov. 

Hva er ortoser?

Et begrep som kommer opp ofte i forbindelse med ortopediske hjelpemidler er ‘ortoser’. Dette vil si et objekt som skal erstatte en tapt funksjon i en del av kroppen, dette kan for eksempel være et bein, en arm, nakke eller rygg. Det er mange mennesker som har bruk for ortoser i hverdagen, det er ikke alle som er så heldige å ha alle kroppens ledd fullt førlige og i normal funksjon, men heldigvis finnes det hjelpemidler i form av disse såkalte ortoser. 

Det er selvfølgelig viktig at en ortose er av høy kvalitet for å kunne yte den funksjon som den skal kunne erstatte hos brukerene. Derfor er det også viktig å finne en forhandler som fokuserer på nettopp dette. Det er mange steder i Norge som produserer og forhandler ortoser, men du kan finne ortoser i Trondheim av høy kvalitet med fokus på godt håndverk. Dette er helt essensielt når du skal finne en ortose som skal erstatte en tapt funksjon, for å kunne fungere som normalt. 

Ortopediske hjelpemidler til alle behov

I dag finnes det faktisk ortoser og ortopediske hjelpemidler til å dekke så og si alle behov. Hvis man for eksempel har skader på nervesystemet, kan en ortose hjelpe til med å kontrollere. Ortoser kan også fungere for å støtte opp og stabilisere for eksempel en muskel med tapt funksjon. Det finnes mange forskjellige materialer som egner seg til å lage ortoser. Det kan for eksempel være karbonfiber, silikon, plast, skinn eller stoff. For noen brukere vil ortoser være essensielt for å kunne leve en aktiv livsstil, for andre vil det være et middel for å kunne gjøre helt basale ting i hverdagen. 

Flere nyheter