Velg riktig belysning til hjemmet

03 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Lamper og annen belysning er selvfølgelig noe vi har behov for i hjemmet fordi vi må ha lys i hverdagen, men dette fungerer også samtidig som en viktig del av innredningen. Derfor bør du tenke over hvilke lamper du velger, hvor du har lys, og ikke minst hvor mye du har.

Mange muligheter for belysning

Belysning kan være veldig mange ting, og i dag finnes det utrolig mange muligheter på markedet. Det gjelder blant annet lamper av alle typer som tak-, bord-, vegg- og gulvlamper. Disse kan være store og små, i alverdens farger og designs. I tillegg til disse kan du få annen belysning som strips, spots, lysrør og ikke minst dekorasjonsbelysning som lyskjeder og annet.

Valget av belysning avhenger fullstendig av deg og dine behov. Har du for eksempel behov for mye lys, da er spots eller taklamper en opplagt mulighet. Vil du ha en liten koselig krok eller en lesekrok? Da kan en gulvlampe eller bordlampe være det riktige valget for deg.

Tenk over å ha minst 2-3 lyskilder i hvert rom, slik at du kan dele opp rommet i soner og få en mer praktisk og funksjonell belysning på samme tid.

Velg LED – for deg selv og miljøet

Uansett hvilken type lampe eller belysning du velger, så bør du gå etter en LED lyskilde. Her får du nemlig samme lys ut av en mye mindre mengde energi, fordi teknologien er mer effektiv i å omdanne energi til lys. Det gjør at du kan spare penger mens du samtidig tar godt vare på miljøet vårt.

LED kan være lyspærer, spots, lysrør og mye mer, så det kommer i alle størrelser og former. De holder vanligvis mye lenger enn de tradisjonelle lyskilder som glødepærer, og derfor går det også veldig lang tid mellom at du må skifte de ut. Se et stort utvalg av herlige LED lyskilder på https://ledlyskilder.no/

Flere nyheter