Dette er forskjellene du må vite mellom ukulele og gitar

13 januar 2020
Mathias Bjelland
Dette er forskjellene du må vite mellom ukulele og gitar

Forskjellen mellom en ukulele og en gitar

Når folk tenker på ukuleler, tenker de fleste på dem som mindre versjoner av gitaren. Det er faktisk ganske mange likheter mellom ukuleler og gitarer. Begge krever omtrent de samme teknikkene for å spille bra. Begge deler har også lignende former og lyddynamikk, bare med forskjellige dimensjoner. Når det er sagt, er det noen få forskjeller som eksisterer mellom en ukulele og en gitar, som gjør hver unik i seg selv.

For en ble begge ikke oppfunnet på samme sted. Ukuleles ble faktisk først oppfunnet på Hawaii en gang mot slutten av 1800-tallet. Ukuleles ble sakte introdusert for resten av verden i løpet av 1900-tallet og har blitt en ganske hit blant musikkentusiaster. Ukuleler, men ikke så populære som mange andre instrumenter, har likevel en permanent plass blant populære musikkinstrumenter som folk ønsker å lære. Dette er blant annet en fin gave å gi et familiemedlem.

Ukulele er ganske mye mer praktisk i bruk

For det andre er Ukuleles ganske mindre. Selv om det kan virke ganske opplagt, gir denne forskjellen ganske mange subtile endringer i den musikalske dynamikken rundt ukuleler sammenlignet med gitarer. Den mindre generelle størrelsen på ukulele betyr at hulrommet til instrumentet er proporsjonalt mindre når det gjelder volum til overflateforhold sammenlignet med gitaren. Dette proporsjonalt mindre volum vil uunngåelig gi forskjellige lyder når du spiller.

Disse forskjellige lydene produserer forskjellige melodier og takter som gir forskjellige vibber når de spilles foran et publikum. Dette er grunnen til at ukuleler og gitarer brukes til å spille forskjellige typer og sjangre av sanger. Så, som du kan se, ukuleler er ikke bare mindre versjoner av gitarer. Ukulele er et unikt instrument i seg selv og fortjener sin egen plass i musikkscenen fra nå av. Nå vet du i hvert fall det!

Flere nyheter