Er det aluminium i alt?

28 februar 2020
Johanne Larsen

Man kan nesten lure på om det er aluminium i alt, for mange av de produktene og tingene du omgir deg med hver eneste dag, er det faktisk aluminium i. Her skal vi se litt nærmere på, hva man bruker aluminium til og ikke minst også – hvorfor? Det er det nemlig en god grunn til. 

Hverdagsteknologi er aluminiumsprodukter 

Det finnes mange aluminiumsprodukter som du kanskje ikke er klar over. For eksempel så er det mange som ikke vet, at mye av den teknologien de bruker hver dag, faktisk er laget i aluminium. Det gjelder ting som smarttelefoner, som ofte er laget av aluminium, og faktisk også bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner. Men hvorfor er det laget av aluminium?

Aluminiumsprodukter brukes mye i industrien, og det er det en god grunn til. Det er også den samme grunnen til at aluminium blir brukt mye i produksjonen av hverdagsteknologi. Også maskinene som produserer, kan nemlig også være laget av nettopp aluminium. Det er nemlig sånn, at aluminium er et svært lett materiale, som samtidig er veldig kraftig. Derfor kan du enkelt benytte deg av produkter som er laget av aluminium uten at de blir for tunge sammenlignet med andre metallprodukter, men du får allikevel noe som er holdbart og solid. Det sier seg selv at dette er svært gode egenskaper for både teknologi og maskineri. 

Biler og verktøy

Men det er altså ikke bare maskineri og andre former for teknologi som bruker aluminium. Visste du for eksempel at mange biler er laget av nettopp aluminium? Det er på grunn av egenskapene vi har nevnt over, men også fordi aluminium er svært lett å forme, og derfor kan man få det designet man vil ha på for eksempelvis en bil som skal være aerodynamisk. Det er også vanlig å bruke aluminium til felger. Aluminium brukes også til mange forskjellige former for verktøy. 

Flere nyheter