Få bukt med tannlegeskrekken

01 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som lider av tannlegeskrekk og blir både redde og nervøse når tannlegebesøket nærmer seg. Kanskje unngår du å gå til tannlegen helt? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan få bukt med tannlegeskrekken og begynne å gå jevnlig til tannlegen uten å grue deg. 

Hva skyldes tannlegeskrekk?

image

Det å gå til tannlegen står kanskje ikke øverst på listen til de aller fleste, men for mange er det også knyttet desidert angst og frykt til et potensielt eller ventende tannlegebesøk. Da kan det fort bli sånn at man unngår å gå til tannlegen helt. Frykten kan handle om flere ting. I mange tilfeller handler det om at vi har hatt dårlige opplevelser med å gå til tannlegen tidligere, og kanskje har været utsatt for et tannlegebesøk eller en behandling som har vært smertefull. Da kan man bli redd for å gå til tannlegen. For noen handler det også om frykten for en vond behandling, selv om man ikke har fått det tidligere. 

Problemet kan dog være selvforsterkende, forstått på den måten at hvis man unngår å gå til tannlegen, så øker mulighetene for at man utvikler problemer som må behandles, eller får vondt i munnen på grunn av hull i tennene eller lignende. Hvis man dog går jevnlig til tannlegen, kan man forebygge mye og unngå de vonde behandlingene – og kanskje også de dyreste tannlegeregningene. 

Finn en god tannlege

En god tannlege er alfa og omega for pasienter som lider av tannlegeskrekk i en eller annen grad. Det er nemlig mange tannleger som spesialiserer i å behandle nettopp pasienter med tannlegeskrekk. 

Et godt eksempel på en god tannlege er https://valentinlysttannlegekontor.no/, og du kan enkelt finne frem til informasjon om tannlegen online. Da kan du føle deg trygg når du skal besøke tannlegen og komme inn i en god rutine. 

Flere nyheter