Fasaderehabilitering – Hvordan kan det øke verdien på ditt hjem?

30 mai 2023
Eivind Øi

Fasaderehabilitering er i økende grad blitt en viktig faktor for huseiere som ønsker å øke verdien på hjemmet sitt. Med tiden vil en bygningsfasade slite ned og bli mindre attraktiv, og det kan redusere verdien på eiendommen betydelig. Fasaderehabilitering kan være en god løsning for å bevare husets utseende, samtidig som det kan øke verdien på ditt hjem.

Hva er fasaderehabilitering?

Fasaderehabilitering er å sette i stand fasaden på en bygning. Dette innebærer å vedlikeholde eller reparere skadet fasademateriale, installere isolering, rensing og maling av overflater og eventuelt tiltak mot fukt. Utover dette kan fasaderehabilitering også omfatte design og arkitektur for å skape det ønskede utseendet på fasaden.

fasaderehabilitering

Effekten av fasaderehabilitering

Fasaderehabilitering kan ha en positiv og betydelig effekt på verdien av ditt hjem. En godt vedlikeholdt og estetisk tiltalende fasade vil være viktig for å gjenspeile husets verdi. Investering i en fasaderehabilitering kan også betale seg tilbake i form av energibesparelser, fordi en bedre isolert fasade gir et varmere og mer koselig inneklima.

En annen fordel med fasaderehabilitering er at det kan bidra til en høyere standard i nabolaget. Hvis andre huseiere ser at du tar godt vare på ditt hjem og fasaden, kan det inspirere dem til å gjøre det samme. Dette kan i sin tur øke verdien på hele nabolaget ditt.

Fasaderehabilitering er en langsiktig investering

Det er viktig å se på fasaderehabilitering som en langsiktig investering. Selve kostnaden kan virke høy i starten, men det kan være mindre enn hva man sparer på energi og økningen av eiendommens verdi. Ved å velge materialer av høy kvalitet sikrer du at fasadebehandlingen varer lenger. Se etter sertifiseringer som dokumenterer kvaliteten på materialene og tjenestene du kjøper.

Det er også besparelser å hente over tid hvis du tar vare på fasaden. Vedlikehold kan hindre større skader og nødvendigheter for både fasade og mur, noe som kan være kostbart dersom man ikke vedlikeholder fasaden sin.

Hvis du vurderer en investering i fasaderehabilitering for ditt hjem, kan det være en god beslutning. Et solid og tiltalende utseende på fasaden kan øke verdien på eiendommen og bidra til å holde nabolaget ditt estetisk tiltalende. Vedlikehold av fasaden bidrar også til å forebygge skader og minimerer behov for større reparasjoner. Snakk med eksperter og velg materialer av høy kvalitet for å sikre at fasaderehabilitering gjøres en gang for alle og ikke som en midlertidig «quick-fix», eller les mer her: https://apbyggeservice.no/fagomrader/fasaderehabelitering

Flere nyheter