Hva gjør du med uforutsette utgifter?

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være ubehagelig plutselig å stå i en situasjon der det kommer en uventet regning eller en annen uforutsett utgift, og spesielt hvis ikke man har penger på kontoen til å ta hånd om den. Men hvilke muligheter har du egentlig dersom du står i en slik situasjon?

Når kan man få uforutsette utgifter

Uforutsette utgifter kan være mange ting, og noen er større enn andre. For eksempel kan det være en ekstra regning på varme eller strøm fra boligen på grunn av stigende forbruk og/eller priser. Men det kan også være en utgift til noe som har gått i stykker, for eksempel en PC, et kjøleskap eller vaskemaskinen. Eller kanskje det kan være en nødvendig reparasjon på bilen eller boligen som du ikke hadde forutsett.

Slike utgifter kan komme for de fleste, og derfor er det alltid smart å ha en buffer eller sparekonto, der man har penger til slike situasjoner. Men har du ikke dette, da må du selvfølgelig finne en annen måte å ta hånd om utgiften på. Dette kan for eksempel være ved å låne penger.

Et mikrolån kan være løsningen

mikrolån

Skal du ta opp et lån til situasjoner som de vi har beskrevet over, da er et forbrukslån løsningen. Og når vi snakker om de små forbrukslån, da kaller vi dem også mikrolån. Det er altså som regel lån på 5.000 kr. eller mindre, noe som ofte vil være nok til å dekke f.eks. nytt kjøleskap eller en ekstraregning på varme.

Slike lån kan du ta opp i løpet av bare få dager, og det er en klar fordel når man har en utgift som må betales her og nå. Hos Swiftbanker.no kan du få hjelp til å finne et mikrolån som passer for deg og dine behov, og samtidig sammenligne tilbud for å finne det billigste.

Flere nyheter