Hvordan vet du om det er på tide å skifte ut vinduer?

31 juli 2021
Johanne Larsen

Er det kanskje på tide med nye vinduer i boligen din? Her skal vi se litt nærmere på hvordan du vet om det er på tide å skifte ut vinduene, og hvordan du skal gå frem for å finne de helt riktige. 

Lekker vinduene dine varme?

Det er faktisk sånn at vinduer spiller en vesentlig rolle når det kommer til å holde på varmen i boligen din. Vinduene isolerer hvis de er tette, og det vil si at det ikke siver varme ut når du lukker dem helt. De har selvfølgelig også en luftefunksjon, men det er deilig å kunne velge når man skal lufte og når man vil ha det varmt og deilig. 

I et så kaldt klima som vi lever i her i Norge, er det kanskje ekstra viktig at de vinduene man har holder på varmen. Når vinduene begynner å bli gamle og slitte, ja, så blir de utette og varmen siver gradvis ut. Dermed bruker man mer varme enn det man egentlig trenger, og det er en belastning både for miljøet og for lommeboken. Det er jo surt å måtte betale for varme som ikke brukes til å varme opp boligen, men bare på å kompensere for den varmen som siver ut av de utette vinduene. 

Derfor kan det lønne seg å skifte ut vinduene når de er blitt utette og du føler at det trekker. Men hva skal du velge? 

 

Finn vinduer som er perfekt til din bolig 

Det finnes heldigvis et stort utvalg vinduer du kan velge mellom, så du kan få de helt riktige vinduene til boligen din. Du kan få klassiske vinduer og moderne vinduer i høy kvalitet til lave priser, så du får vinduer som passer inn i den stilen du vil ha samtidig med at de holder på varmen. Dermed er du godt rustet når kulden setter inn, og i tillegg har du flotte vinduer. 

Flere nyheter