Låst deg ute? Dette gjør du

26 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Er du også redd for å komme til å låse deg ute? Da er du ikke alene. Da er det svært greit å vite hva man skal gjøre hvis situasjonen mot all formodning skulle oppstå. Det kan du lese litt mer om her. 

Jeg har låst meg ute!

Å, nei! Jeg har låst meg ute! Det er jo sånn at mange leiligheter og hus har det man kaller smekklås. Det vil si at man kan smekke igjen døren, og den låser av seg selv, og dermed trenger man ikke nøklene for å komme ut. Da er det fort gjort å glemme nøklene. 

låsesmed Oslo

Lag en beredskapsplan

Det kan på mange måter være en god ide å lage en beredskapsplan for hva du skal gjøre hvis uhellet mot all formodning skulle være ute, og du står utenfor døren uten mulighet for å komme inn. Det kan være lurt for eksempel å forebygge litt på forhånd. Det kan man gjøre ved å gi noen man stoler på en ekstranøkkel, så man vet at det er noen man kan kontakte hvis man skulle glemme nøklene eller de for eksempel skulle bli stjålet eller mistet. Det er jo mye uforutsett som kan skje, og da gjelder det å være godt forberedt så man ikke går i panikk. Det er også lurt å finne ut hvor det er en låsesmed.

En låsesmed kan være svært kjekk å ha for hånden, og de ligger faktisk i hele landet. Du kan heldigvis enkelt finne og lokalisere en låsesmed i Oslo, så du alltid vet at du har en låsesmed i nærheten. Noen låsesmeder har døgnvakt, så du kan få hjelp akkurat når du trenger det. 

Det er veldig greit å vite, så føler man seg trygg hvis man skulle ha vært så uheldig å låse seg ute en dag. 

Flere nyheter