Penger er sentralt i regnskap

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Penger er sentralt i regnskap

Bør jeg bli regnskapsfører?

Å stille deg selv spørsmål om du skal være regnskapsfører er et veldig modent spørsmål å stille. Dette er fordi så mange mennesker liker å si at de vil være regnskapsfører fordi de i all hemmelighet synes det er en kul jobbtittel å ha. Men mange av disse menneskene som sier at de vil jobbe i regnskapsbyrå, burde egentlig ikke det. Hovedårsaken er at de mangler evnen til å bli en ordentlig regnskapsfører.

Ikke bare mangler de ferdighetene og den kognitive kapasiteten til å få en regnskapsgrad, men de har kanskje ikke den karakteren som trengs for å bli i bransjen i lang tid. Dette er grunnen til at det er viktig for folk som tenker å bli regnskapsfører å tenke på om regnskap virkelig er den rette karriereveien for dem. Det er mange ting folk må vurdere før de tar en veldig viktig beslutning i livet.

Har du det som skal til for å bli regnskapsfører?

Noe av det viktigste å tenke på er om de har den moralske karakteren til å være en god regnskapsfører. Dette er veldig viktig fordi regnskapsførere trenger å være ærlige mennesker. Hvis regnskapsførere ikke var ærlige, kunne de potensielt lage mat av bøkene og stjele fra selskapet systematisk og nesten aldri bli fanget, spesielt hvis alle regnskapsførerne i selskapet bestemte seg for å samarbeide for å stjele.

En annen ting å tenke på er om du er forpliktet til detaljer. Dette er veldig viktig for regnskapsfaget fordi detaljer virkelig betyr noe når du har å gjøre med flere kontoer for flere avdelinger. En regnskapsfører kan ikke bare ha en liten feil i boken og børste den av som uvesentlig, for i regnskapsbransjen er hver detalj konsekvens. Derfor er det ekstremt viktig at du tar alle disse faktorene i betraktning før du bestemmer deg for å bli regnskapsfører.

Flere nyheter