Ta lappen der hvor du bor – Trafikkskole i Giske

09 februar 2023
Eivind Øi

Å ta førerkort er en stor milepæl for mange mennesker, da det gir økt frihet og mobilitet. De fleste velger å ta førerkort for Klasse B. Opplæringen for førerkort Klasse B er delt inn i fire trinn, hver med sitt fokus på ulike ferdigheter og kunnskaper.

De to første trinnene for å bli en god sjåfør

Trafikalt grunnkurs er det første trinnet i førerkortopplæringen. Her vil du lære grunnleggende trafikkregler, kjøreteknikk og sikkerhet i trafikken. Du vil også få en innføring i ulike trafikksituasjoner og hvordan du skal reagere i dem.

Tekniske ferdigheter er det andre trinnet i førerkortoppløringen. Her vil du lære om bilens tekniske deler og hvordan de virker, men kanskje aller viktigst vil du lære hvordan du opererer bilen slik at du er klar til å komme ut i trafikken. Du vil også lære om kjøresikkerhet og hvordan du best unngår ulykker.

Trafikkskole

Ut i trafikken

Grunnleggende kjøring i trafikk er det tredje trinnet i førerkortopplæringen. Her vil du få praktisk trening i kjøring i trafikken, samt lære om hvordan du skal reagere i ulike trafikksituasjoner. Du vil også få trening i hvordan du kan navigere i trafikken og være en trygg og sikker sjåfør. 

Avsluttende opplæring er det siste trinnet i førerkortopplæringen. Her vil du få trening i mer avanserte kjøringsoppgaver, som for eksempel forbikjøring og kjøring på landeveg. Du vil også få opplæring i hvordan du skal reagere i ulike nødsituasjoner.

En trafikkskole nær deg

Som du nok forstår at det mye jobb å ta førerkortet. Derfor kan det være lurt å velge en skole sted nær deg. Hvis du for eksempel bor i Giske kan det være lurt å velge en trafikkskole i Giske. Der er det også mulig å ta førerkort for traktor og truck, for de som ønsker å kjøre større kjøretøy. Dette krever en egen førerkortklasse og opplæring, og gir muligheter for å kjøre en bredere range av kjøretøy i landbruket eller i andre bransjer.

Flere nyheter