Tilbehør til din gitar

15 september 2021
Maria Laugesen

Er du den heldige eier av en gitar? Da vet du sikkert også hvor mye det betyr å ha tilbehøret i orden, og sørge for at tingene blir skiftet ut av og til for å få den beste lyd og opplevelse.

Hvilket tilbehør trenger du

Det finnes mye tilbehør til gitarer, og det er stor forskjell på hvor mye man trenger. Det avhenger nemlig både av hvilken type gitar du har, og ikke minst av dine personlige behov og preferanser.

For eksempel finnes det en del tilbehør som kun eller primært brukes til el-gitarer som for eksempel forsterkere og kabler. Men det finnes også en rekke tilbehør som kan bli nødvendig for mange. Det gjelder blant annet stativer, notebøker, bager eller kasser, plektre og produkter til rengjøring. Det avhenger selvfølgelig helt av dine behov, men er noe som er relevant for mange med gitar.

Når deler skal skiftes ut

Noen ganger vil du også stå i en situasjon der deler skal skiftes ut, og her kan det ofte være gitarstrengen. Den kan sprekke eller bli slitt, slik at du ikke kan få den riktige lyden fra gitaren uten å sette i nye. Det kan også være du bare vil skifte til en annen type streng.

Gitarstrenger finnes for el-gitar og akustisk gitar, og de kan selvfølgelig finnes for både spansk og western gitar. Innen hver kategori finnes det undertyper som for eksempel normal- og high-tension, strenger i forskjellige farger og med ulike egenskaper.

Derfor kan du lett finne noen som passer for deg og dine behov uansett hvilken gitar du har, og hvilke behov du har. Det er alltid smart å ha ekstra gitarstrenger hjemme, sånn at du kan skifte ut hvis de plutselig går i stykker. Da trenger du ikke vente på en levering og ta pause fra musikken.

Flere nyheter